Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sós perec

Sós perec

 

Hozzávalók:
 Tészta:
  -50dkg liszt
  -0,7dl olaj (ha nincs csak sült olaj az is jo)
  -2,5dkg friss élesztő
  -1 e.k. cukor
  -3dl langyos tej (vagy amennyit felvesz a tészta)
  -1,5 t.k. só

  -1 tojás a kenéshez

öntet:
  -5dkg liszt
  -1 e.k. só
  -0,5dl víz

Tészta elkészítése:

•A tej felét meglangyosítjuk és az élesztőt felfuttatjuk.

•A lisztet átszitáljuk egy nagyobb méretű tálba és beletesszük a sót, cukrot és az olajat.

•A felfuttatott élesztővel összedolgozzuk. A maradék tejből annyit öntünk, hogy gyúrható masszát kapjunk.

•Ha a massza összeállt annyi darabra szedjük a tésztánkat ahány perecet szeretnénk készíteni. A darabokat gombócokká formáljuk és duplájára kelesztjük.

•Amikor a tészta megkellt elkezdjük kisodorni a tésztákat és pereceket formázni belőle. 

•Kivajazott, kilisztezett tepsire tesszük és lekenjük egy egész tojással. Még kb. 15 percet pihentessük sütés előtt. 

•10-15 percig süssük (attól függ mennyit készítünk).

•Ameddig sül a só öntetet elkészítjük. A hozzávalókat beletesszük egy kistálkába és palacsinta tészta állagú masszát készítünk.

•Amikor kezd barnulni a perec kivesszük a sütőből és rácsorgatjuk az öntetet.

•Amikor aranybarnára megsültek kivesszük a sütőből és még melegen kiszedjük.

•Felnőtteknek akár sör mellé, gyerekeknek kakaó mellé is ajánlott. 

 

~Sütés: 2 lépésben alsó-felső 200 fokon.

~Költség: 1000-1500Ft

~Elkészítettem: 15 alkalommal

 

A mappában található képek előnézete Sütemények

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.